2010-09-26

Thyr - Svarta Lycktan

Cashmar och Zaereth går förbi barikaderna in till Thyr. Ljuset från eldstaden utanför värdshuset är stark och får ögonen att svida av ljuset men de ser att det är lite olika svartblood som samtalar och dricker. Drowerna bestämmer sig för att också släcka sin törst och prova på vad värdhuset Svarta Lycktan har att erbjuda.

Värdshuset ser ut som något svartblood har byggt och väl inne ser de lite ornament av ben skedjor och annat som svartblood verka kan inreda ett värdshus dock så går nog de mesta att använda som tillhyggen i ett slagsmål. Den tanken får Cashmar att dra på läpparna. Drowen ser sig om kring vad det är för folk som sitter inne, snabbt ser han några svartblood ett troll någon sort av älvor och alla är tysta när de ser vilka som har klivigt in.

Värden ser dem och blir väldigt stressad. Välkomna, vi har finbesök ropar han ut och visar oss till ett stökigt bord som inte fickvara en gammal dörr utan ett bordskiva på bockar.

Svartbloden vet att drowerna kan betala för sig till skillnad från många andra kräk. Nu finns det lite extra gadd och kanske lite guld att tjäna in.

Så svartblodet skyfflar bort all disk och ett annat svartblod dyker upp med duk och ett tredje med ljus. De dukar upp snabbt bordet och ber om ursäkt för dröjsmålet och frågar om drowerna skulle vilja ha ett större ljus.

Ljuset bländar Cashmar och Zaereth ber om att ett mindre ljus skulle vara mer passande med en irritation i rösten. Svartblodet ser lite förvånad ut men skriker åt en av sina vid namn Grugor att hämta ett mindre ljus. Samtidigt frågar han, Vad skulle det fina herrskapet vilja beställa? Samtidigt skyndar sig Grugor och säger till svartblodet som tar vår beställning. Zaruk här är ett mindre ljus och ställer den på bordet och frågar om den är liten nog, drowerna nickar till svar.

Vi tar en varsin stordryck som släcker våran törst och en korv och ostbricka. Zaruk nickar och skriker till sin personal om våra beställningar. Eran mat och dryck kommer så fort så möjligt och svarblodet går bakom diskbänken av timmerstockar och börjar skrika åt de andra att skynda sig.

De andra gästerna samtalar nu med varandra och Cashmar hör att några av älvorna håller på att komponera en sång. Drowerna frågar vad som ska sjungas och man hör en rop bakom från Zaruk att de ska sjunga Svarta Lycktans sång. Älvorna säger att de håller på att skriva en sång och den är inte riktigt fördig. Låt oss höra säger Cashmar kort och älvorna tittar på varandra lite osäkra men börjar sjunga.

Under sjungandet hörs det en masa gruffande inne från köket där Zaruk nu kommer ut med två stora bägare med cider. Han serverar oss och hoppas oss att det smakar och säger att ost och korvbrickan är strax klar. Zaruk stressar nu till de andra borden och skriker till de andra att skynda sig.

En av gästerna som är ett kvinnligt troll frågar om hon kan slå sig ned med oss. Zaereth verkar uttråkad ser nu möjlighet till samtal så han bjuder henne att slå sig ned med oss. Trollet samtalar nu med Zaereth om att drower är trevligare än vissa andra raser. Zaereth börjar nu fråga trollet om hur deras egenskap att regenerera sig så fort fungerar. Han ställer krokiga frågor om om man skar av svansen på ett troll och satte ihop ändarna skulle det läka ihop till en ring. Cashmar drar på mun och gillar iden och säger att han vill prova. Trollet blir lite nervös och säger att det gör det inte.

Zaruk avbryter samtalet och serverar drowerna tilltugget de har beställt. Ursäkta dröjsmålet valde de bästa korvarna åt herrarna, smaklig måltid. Zaereth samtalar vidare med trollet medans Cashmar börjar dricka sin sider och smaka på bitarna på brickan.

Zaruk frågar om allt smakar bra Cashmar nickar trött men Zaereth klagar om att korven verkar ha en hård skinn och frågar om den är ätlig, svartbloden nickar snabbt och säger att den är lätt att ta av men är helt ätlig. Zareth brummar någonting men gör inget mer åt det. Samtidigt känner drowerna att de är färdiga lägger betalningen på brickan och reser sig. Nickar åt älvorna för sången och Zaereth säger något till trollet medans Cashmar går ut och känner att ljuset började trötta ut honom.



Thyr har en stor potential att bli en skogsfolksby där alla raser samlas för att handla eller leta efter information eller sprida rykten. Men det ligger längst bort vid gamla stendal så få orkar gå dit. Vilket är väldigt synd för värdhuset är den bästa jag har varigt på de bjuder på bra stämning och mat. Personalen där har lagt stor möda på rekvisita och stor planering hur de ska bedriva ett värdshus som sminkroller.

Att flytta Thyr till en mer naturlig mötesplats för skogsfolk är ett måste om byn ska ha en framtid. Men för att detta ska ske så måste så många som möjligt som lajvar som skogsfolk säga detta i eleriakapanjens forum så arrangörerna får feedback om vad som kan bli bättre. Så kom med förslag, diskutera eller bara håll med så det syns att det finns ett intresse för bättring och stämning.

Inga kommentarer: